jueves, 11 de junio de 2015

Pintura, TOP 3 millors quadres sobre mar i oceans


Millors quadres sobre mar i oceans


1-Els valents Temerians, de Turner:

La pintura representa una escena de la qual el mateix Turner va ser testimoni en 1838: la destinació final de l'HMS Temeraire, en el moment en què va ser remolcat des de la base de la flota, Sheerness, a la desembocadura del Tàmesi, fins al seu destí final : el desballestament.


És una obra estranya, fascinantment romàntica i plena de significat. Sota la superfície es troba una nostàlgica reflexió sobre aquest vaixell tan antic i ferroveller, de com els dies de glòria ja han passat i el que va ser un dels majors símbols del poder de la Marina Real Britànica, navega rumb a la seva mort: les drassanes de la flota, on serà desarmat.


El temerrari de Turner.
Enllaç











2-L'onada, de Hokusai:

Aquesta estampa és l'obra més coneguda de Hokusai i la primera de la seva famosa sèrie Fugaku sanjūrokkei (富 嶽 三 十六 景 «Trenta-sis vistes del Mont Fuji»), a més de ser l'estampa més famosa del seu gènere així com una de les imatges més conegudes en el món. Del motlle utilitzat es van realitzar diverses milers de còpies, moltes de les quals van arribar a mans de col·leccionistes europeus. A partir de la dècada de 1870 l'estampa es va tornar molt popular entre artistes i col·leccionistes francesos.

L'onada és aquí molt més que una simple circumstància oceànica: és un monstre, un gegantí leviatan que amenaça amb els seus ullals a les àgils i audaços barques que creuen, flexibles, el mar. La terrible arpa de l'oceà és tan poderosa que sembla anar a devorar fins i tot al sagrat muntanya Fuji.

L'onada de Hokusai.
Enllaç




3- La balsa de la medusa, de Theodore Gericault  

El rai de la Medusa (en francès: Le Radeau de la Méduse) és una pintura a l'oli feta pel pintor i litògraf francès del romanticisme Théodore Géricault entre 1818 i 1819. La pintura va ser acabada quan l'artista tenia menys de 30 anys i es va convertir en una icona del Romanticisme francès.

 El 5 de juliol de 1816. Almenys 147 persones van quedar a la deriva en una bassa construïda precipitadament i totes elles, excepte 15, van morir durant els 13 dies que van trigar a ser rescatades. Els supervivents van haver de suportar la fam, la deshidratació, el canibalisme i la bogeria. El succés va arribar a ser un escàndol internacional, en part perquè les seves causes van ser atribuïdes a la incompetència del capità francès que actuava sota l'autoritat de la recent i restaurada monarquia francesa.

En seleccionar aquesta tragèdia com el tema del seu primer treball important -una descripció que no li havia estat encarregada d'un esdeveniment recent- Géricault conscientment va seleccionar un incident molt conegut que pogués generar un gran interès públic i, al mateix temps, ajudar-lo a començar el seu carrera.


La balsa de odisea.
Enllaç
           


Conclusion:      

Fer aquesta entrada, ha estat bastant fàcil jaqué trobar l’ informació ha estat molt fàcil. Però com sempre l'internet ha anat molt malament i retrasa bastant el treball, sinó hagués sigut per el Internet hagués acabat molt abans. A part encara no controlo molt be el Blogger i amb costa una mica fer algunes coses.               
                                                                                     
Webgrafia:

Cuadres

L'onada

El temerrari

La balsa de Odisea



No hay comentarios:

Publicar un comentario