jueves, 11 de junio de 2015

Pintura. La biografia de Claude Oscar Monet

Biografia
És un pintor que representa l'Impresionisme. Neix el 14 de novembre de 1840 a París. Quan era petit va rebre les seves primeres classes d'art però ell sol pensava en fer caricatures i no en aprendre. Als 17 anys va morir la seva mare amb la que tenia molta relació ja que era la única que es relacionava amb el món artístic. Entre 1851 i 1857 Monet va assistir en un curs de secundària en que estudiava arts artístiques, però mentrestant ell feia caricatures dels seus professors. Al morir, la seva tieta va començar a interessar-se amb la pintura i el jove es relaciona més amb la seva tieta. Deixa l'institut per dedicar-se a la pintura i torna a París. Va tenir un fill anomenat Jean al 1867. Va morir el 1926 a Giverny.
També està relacionat amb el cine ja que en una pel·lícula "Ceux de chez nous". A la pelicula se l'observa pintant un dels seus quadres. També els seus quadres estan en moltes altres pel·lícules.

Una de les seves pintures més famoses és "Terraza en Sainte Adresse".
Va ser pintada el 1867. Està exposada a Nova York. La pintura és una escena burgesa que té tres plànols, el mar i el cel es divideix perfectament, hi ha dos banderes que voltegen amb l'aire. Té un encant tan gran que sembla que estiguem sentats davant del mar amb una tarda de diumenge.

"Terraza en Sainte-Adress"
Claude Oscar Monet 

Aquest pintor es relaciona amb el mar per que totes les seves obres tenen pintat un mar i estan relacionades amb ell. També dibuixava nenúfars ja que en tenia un a casa.
Va crear una exposició en la qual va ser molt important i no va tenir gaire èxit. Després de això al no tenir gaires ventes va crear un impressionant jardí a la seva casa en la qual es muda amb els seus fills.

En conclusió, he après sobre aquest pintor, no sabia que existia, i ara ja se una mica més sobre ell i algun quadre seu. Té relació amb el mar per que tot el que pinta està relacionat amb això i com he dit abans molta part està relacionat amb el seu impressionant jardí.

He buscat l'informació en aquestes dos webs:
http://www.biografiasyvidas.com/biografia/m/monet.htm
http://www.artehistoria.com/v2/personajes/2775.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario