lunes, 8 de junio de 2015

Creativa. Cançons del mar.


Les cançons del mar.

Diuen que escoltar el mar és molt relaxant, i no totes les persones estan a l'abast de poder escoltar-lo ja que no el tenen a prop de on viuen, per això alguns compositors van voler fer cançons en que només es sent el mar de fons, encara que, si no estàs davant del mar no és el mateix. Aquestes cançons, que no tenen lletra, són per fer veure com si estiguessis al mar.
També alguns cantants i compositors van escriure un altre tipus de cançons en el qual es cantava sobre el tema, el mar, i van voler-hi donar significat al que escoltaven.
Alguns dels compositors més famosos que hem sentit algun cop cantar són els següents:
Lluis Llach: Bressol de tots els blaus.
Martí i Pol : Cançó de rem i de vela.
Joan Manel Serrat: Mediterrani.
Maria del Mar Bonet: Vigila el mar
En casi totes les cultures hi han cançons relacionades amb el mar, encara que les havaneres catalanes, són les més populars aquí a Catalunya. Un exemple de havanera és "Perduts en la immensa mar blava". Cada composició del mar intenta donar el seu simbolisme i és un petit fragment però molt valuós que intenta comprendre la complexitat dels mars i dels oceans.
Una obra de teatre en el qual és un musical i té moltes cançons relacionades amb el mar és "Mar i cel" escrita per Àngel Guimerà. És una historia que passa al segle XVII.

Representació de una cançó "L'himne dels pirates" de la obra musical Mar i Cel del 2014.


En conclusió he après alguns compositors que canten relacionat amb el mar, i que una de les obres musicals més importants de Catalunya és Mar i Cel ja que els actors canten molt bé, i la història és molt bona.

He buscat aquí la meva informació:
http://www.elvallenc.cat/la-musica-del-mar
http://maricelelmusical.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario